donderdag 7 maart 2013

Paniek op de prairie!

Boudewijn V. 
Zij we zot aan het worden? De waardevolle parkeerplaatsen vernielen voor het plaatsen van fietsrekken, wetende dat er overschot van plaats is ernaast, ik heb er geen woorden voor.

Isabelle C.
ze jagen de mensen weg uit Roeselare... Jammer!
 
Maxim D. 
Koning Fiets regeert, Boudewijn. Dank aan het linkse beleid in Roeselare... Alle auto's gaan op termijn geweerd worden uit onze winkelstraten én dan zijn we onze grootste troef kwijt als winkelstad.
 
Jos B.
ik verplaats me graag per fiets, maar dit is inderdaad absurd. een winkelstad zonder parking is commerciële zelfmoord !
 
Nathalie C.
Zot! Denken duidelijk niet commercieel in stadsbestuur ...pff

Gilles H.
Jullie stadsbestuur is wel commercieel aangelegd maar legd de klem toon fout , zo jaag je iedereen (met een auto ) naar het mamoet center waar er geen plaats is voor de kleine zelfstandige , zo iets + het parkeer bedrijf zullen mss wel een doodsteek geven aan het centrum denk ik zo , oplossing doe wat struiken weg (die geld kosten aan onderhoud en toch vol afval zitten ) en maak daar die fiets stallingen .
(enkele facebookreacties aangaande onderstaand artikel en foto)
 
 
Tis paniek op de prairie bij autominnend (en facebookend) Roeselare! Apocalyptische visioenen over  volgestouwde fietsparkings, fietssnelwegen, beperkt eenrichtingsverkeer, fietsstraten, dooRlopende straten en fietsende boodschappende Roeselaarnaars die massaal het centrum invaseren zullen ongetwijfeld menig autominnende Roeselaarnaar vannacht en misschien zelfs de rest van de week uit zijn slaap houden.
 
               Want! 
 
Roeselare is op dit moment bezig de onbruikbare, inox design fietsenstallingen te vervangen door heel nuttige, simpele fietsenstallingen en daarbij nemen ze goddomme toch wel parkeerplaatsen in zeker!!!! Ohnee ohnee, paniek alom! In de Ooststraat dan nog! Ohnee, ohnee, het einde is nabij!! 
 
Hét kloppend hart van winkelstad Roeselare, daar waar menig boodschappende Roeselaarnaar (of niet-Roeselaarnaar) zijn tanden kapot knarst van irritatie omdat er geen parking vrij is. Waar diezelfde tandenknarser vervolgens rondjes begint te rijden via polenplein, botermarkt en grote markt terug de Ooststraat in. Waarna de nu al bijna tandenloze boodschapper vervolgens rondjes begint te rijden op de grote markt in de hopeloze zoektocht naar een parkeerplaats. Awel, daar gaan ze nu nog eens een paar parkeerplaatsen innemen om fietsenstallingen te plaatsen. 
 
          Tis toch godgeklaagd! 

En de oplossing voor al deze parkeerstress (en tandproblemen) is nochtans eenvoudig en dichtbij: wallenparking. Eindeloze vlaktes asfalt, afgeboord met prachtige witte latexverf. Een streling voor het oog. De droom van iedere auto om een namiddagje op dit prachtig oord van rust en stilte te mogen doorbrengen. 

Ik neem trouwens heel bewust het woord 'boodschapper' in de mond en niet 'winkelaar'.

  Boodschapper: persoon die in een haastje zijn boodschappenlijstje wil afwerken, daarbij gebruik makend van kortparkeerplaatsen.

  Winkelaar: persoon die tijd vrijmaakt om door een straat met winkels te lopen, etalages te keuren, te genieten van de sfeer. Een winkelaar maakt steeds gebruik van langparkeerzones.

Wil je van Roeselare of bij beperking de Ooststraat een winkelstad/straat maken? Schrap dan asap alle langparkeerzones en maak een beperkt aantal kortparkeerzones voor de boodschappers. De winkelaars komen van nature wel terecht in de grote parkings die Roeselare zo netjes aangelegd heeft nabij het centrum. De boodschappers wijken misschien uit naar het Mammoetcentrum dat de ideale proporties, ligging en infrastructuur heeft om uit te groeien tot een bloeiende boodschappenstraat.
 


1 opmerking:

  1. Deze middag ff naar het "winkelcentrum" aan de Damport (Gent) wezen shoppen. Daar is een Aldi die blijkbaar veel te doen heeft op zaterdag. Ook daar was het rondjes rijen met de auto's. Toch we erg! De brandstof is pokke duur en hun tijd is kort. En wat doen ze? Juist, tijd en brandstof verknoeien. Als je dan weet dat de Aldi in een stadszone ligt en net buiten de stadszone er nog en Aldi is (paar km verder), kan je al bedenken dat veel bezoekers van echt niet ver komen, maar wel allen met de auto.

    BeantwoordenVerwijderen